luni, 10 septembrie 2012

Statiunea Durau


Statiunea Durau



Statiunea Durau este situata in comuna Ceahlau, la 9 km de lacul  acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz, la 60 km (pe drumul axial Izvorul Muntelui – Durau) sau 88 km (pe la Piatra Teiului) de municipiul Piatra Neamt, intr-o poiana insorita pe versantul de N – V al Muntilor Ceahlau (Carpatii Orientali), la o altitudine de 820 m.

Urmand drumul de la Bicaz la viaductul de la Poiana Teiului, unde poti admira in apa o stanca solitara inalta de 20 m, ajungand apoi in comuna Ceahlau, unde te intampina Ruinele de la Palatul Cnejilor restaurate de catre Cantacuzino, ai sa descoperi Statiunea Durau in toata splendoarea ei.







Aici am sa va dau cateva informatii legat de cazare si pensiunile din zona:

Pensiunea Casa Bella * *





Casa Bella este o constructie moderna, camere cu mobilier nou, alcatuita din 1 camera cu pat single, 8 camere cu paturi duble, 1 camera cu 2 paturi duble, 2 grupuri sanitare cu dus si 2 grupuri sanitare cu cada, living spatios pentru petreceri, mic dejun, etc (25 persoane), bucatarie, terasa de 30 de locuri, parcare pentru 10 masini, 4 casute de lemn cu cate 2 paturi single. 
Fiecare camera are specificul ei, culoarea ei: verde, roz, albastru, beige.    

Obiective turistice: 
Drumetii montane pe Ceahlau, cu durata de o zi sau doua. Principala atractie turistica o reprezinta drumetiile montane pe trasee marcate, accesibile mersului pe jos in perioada de vara si iarna. Ca obiective de pe traseele turistice amintim : " Cascada Duruitoarea ", " Cabana Dochia ", " Cabana Fantanele", " La Saruri ", " Cusma Dorobantului ", " Varful Toaca ", cabana " Izvorul Muntelui ", si altele. De asemenea se pot vizita locasuri de cult sau de cultura din zona Neamtului si Sucevei precum: " Cetatea Neamtului ", manastirile: " Sucevita ", " Moldovita ", " Varatec ", " Agapia ", " Voronet ", Manastirea Humorului, Casa Memoriala Ion Creanga si altele. Tot aceasta zona va ofera posibilitatea de organiza plimbari de agrement pe Lacul Bicaz.     

                                                            
Pensiunea Agnes este situata la 5 minute de centrul statiunii Durau oferind cazare in regim de doua margarete unui numar maxim de 30 de persoane in camere duble matrimoniale, twin, cu baie moderna proprie sau comuna (o baie la doua camere).

Pensiunea este organizata pe trei nivele: parter, etaj si mansarda, fiecare nivel are un mini salondotat cu canapea, masa, televizor si frigider.
De la pensiune se poate urca pe Ceahlau pe doua trasee: Cabana Fantanele – Varful Toaca sauCascada Duruitoarea – Schit – Cabana Dochia – Varful Toaca.

Pensiunea Gold **** este amplasată în centrul staţiunii Durău, iar confortul, rafinamentul şi ospitalitatea de aici sunt de minim 4 stele, aşa cum vă veţi putea convinge şi singuri! Arhitectură clădirii şi designul spaţiilor interioare sunt alte aspecte de remarcat. Pensiunea se învecinează cu Mănăstirea Durău, Casa Pelerinul, Pârtia de schi Durău, Hotel Bistriţa, Hotel Bradul.

Pensiunea Maria din Durau este locul ideal pentru petrecerea unui week-end la munte fiind amplasata la poalele padurii si oferind o panorama superba asupra masivului. Ceahlau.
Pensiunea poate pune la dispozitie si 20 de locuri de cazare in cele 10 casute cu 2 locuri aflate in jurul pensiunii, unde grupurile organizate se pot simti in largul lor.


Hotel Bistrita - Durau

40 capacitate     categorie
Hotelul Bistrita este situat in statiunea Durau, judetul Neamt, la poalele muntelui Ceahlau.

Acest hotel a fost conceput pentru o intimitate nestingherita in mijlocul naturii virgine din jur. Aici nu trebuie decat sa inchizi ochii si sa iti imaginezi o ambianta in care sa te poti reculege, in care sa te poti regasi si in care sa poti uita de grijile zilnice. Aici nu trebuie decat sa tragi in piept aerul proaspat de munte si sa te lasi coplesit(a) de frumusetea unica a naturii, dar mai ales de piscul muntelui Ceahlau ce patroneaza intreaga zona.

Hotelul Bistrita a fost conceput prin toate detaliile sale, de la designul stilat si de mult bun gust, pana la culorile calde ce va inconjoara, sa va ofere o atmosfera relaxanta si intima. Personalul profesionist este dedicat dorintei dumneavoastra de a avea o vacanta memorabila, confortabila si complet relaxanta. 

Hotel Bradul - Durau

150 capacitate     categorie
Hotelul Bradul (renovat recent) este situat in centrul statiunii Durau si dispune de 150 locuri de cazare repartizate astfel :
- 72 camere duble
- 2 apartamente.

Toate camerele au baie proprie, telefon, TV cablu si balcon.
Restaurantul hotelului are capacitatea de 210 locuri si va asteapta intr-o ambianta deasebita, creata de orchestra, sa petreceti o seara de neuitat servind preparate traditionale si bauturi dintre cele mai rafinate. In cadrul hotelului mai puteti gasi : bar, sala de conferinte, biliard si parcare.
Pensiunea Vanatorul
.Inconjurata de brazi seculari, Pensiunea este asezata pe un platou izolat de alte asezaminte, la poalele muntelui Ceahlau. Mirosul de cetina si rasina, sunetul paraului care curge in vecinatate, privelistea minunata ce se desfasoara oriincotro privesti, aerul puternic ozonificat si linistea intrerupta doar de cantecele pasarilor te scot in afara timpului si te  introduc intr- un loc de poveste.  Un loc in care timpul nu a stricat nimic. Mai departe, simturile sunt captate de arhitectura pensiunii, amestestec perfect intre modern si rustic. Placata cu esente de lemn, atat in exterior, cat si in interior, aroma placuta degajata de lemn te imbie suav
Acestea sunt unele dintre frumoasele pensiuni din Durau Neamt.
Sper ca am putut sa va fiu de folos.